Američke pitice!

01:13

Nedostajalo mi je da piskaram ovaj blog, baš sam ga zavolela. Evo me, danas je nedelja, dan je bio prelep i sunčan i topao, provela sam ga vozeći bicikl po kraju, sagorela ovo što ću vas danas naučiti da pravite.
Ovaj blog je postao jako svestran, mada to mi je bio i cilj. Odlučila sam da postavim ovde recepte svega što spremam, a s obzirom da u poslednje vreme uživam da provodim vreme u kuhinji, eto meni novih postova, vuhu!
Danas sam za vas spremila recept za američke pitice! Preslatke su i preukusne, pa da počnemo.



Pitice se prave u plehu za mafine, relativno su lake za pravljenje, samo što vam je potreban fizički napor da izmesite testo, i malo vremena i strpljenja za pletenje ovih tračica.  

Potrebno vam je:

500g brašna
180g putera (može i margarin, ali je sa puterom mnogo lepše)
2 kašike šećera
1/2 kafene kašičice soli
1/2 kafene kašičice praška za pecivo
7 kašika hladne vode
1 jaje
Pekmez od kajsije (izbor je na vama, ovo sam ja koristila)


Priprema:

U manju posudu pomešajte brašno, šećer, so i prašak za pecivo. U većoj posudi viljuškom izgnječite hladan puter. Postepeno dodajte smesu iz druge posude, mesiti (počnite da mesite varjačom, a završite rukama), i na kraju dodajte vodu. Mesiti dok se ne stvori testo. Ako mislite da testo nije dovoljno čvrsto dodajte još brašna, ali nemojte da preterate da ne bi bilo previše tvrdo kada se ispreče. 
Ostavite testo u frižider da se hladi oko 60 minuta. 

Kada se testo ohladi, pospite radnu površinu brašnom i razvucite ga oklagijom na debljinu oko 5-10mm. 
Malo većom čašom vadite krugove. Preporučujem da pravite dve po dve, da vam ne bi na kraju nedostajalo testa za tračice. Ja sam od ovog uspela da napravim 11 pitica.
Uključite rernu da se zagreje na 200 C. 

Kalupe dobro namažite puterom, da vam se pitice ne bi zalepile. Obložiti ih testom, napuniti pekmezom (ne previše, da se pekmez ne bi prelivao tokom pečenja) i, kao najteži deo, zatvorite ih tračicama. Možete i samo da ih naređate ako vas mrzi da ih pletete. 
Na kraju izmutite viljuškom jaje, premažite pitice, i stavite ih da se peku oko 20 minuta. 

Prijatno!



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Facebook

Subscribe